Mennesket

MOBILAVHENGIGHET

Avhengighet er et syndrom som også gjelder mobiltelefon. Det er ikke bare en  telefon, det er et verktøy med tilgang til internett hvor en du befinner deg. De som bruker denne under bilkjøring er potensielle mordere! En sjåfør som snakker i telefonen fokuserer dårligere i trafikken. Resultatet er at mobilsnakkende sjåfører kjører like uoppmerksomt som sjåfører med 0.8 i promille. selv om de snakker i handsfree.

Ulykkes risikoen i trafikken har med dette økt betraktelig. Eksempel: Bussen måtte brått svinge unna en hindring, ja så kom hindringen brått på for de sjåføren ikke har fokus på vegen. Hver dag, hele tiden ser jeg dette problemet, vi er «alle» blitt avhengige av dette verktøyet. Mange forteller om bussjåfører som «driver» med mobilen under kjøring! Elevene sier; Mamma/pappa driver med mobilen, sjekker den alltid på rødt lys (merkes da det skifter til grønt lys). Barn er små kopier av foreldrene og vil gjøre som dem.

Har du et bevisst forhold til bruk av mobilen under kjøring?

Mobilavhengighet