Kultur

OVERGREP MOT BILEIERE

I Norge er det luksus å eie bil. Bilen koster bortimot dobbelt så mye som i andre land. Omtrent halvparten av pengene går til staten som avgift for kjøpet. Bileiere betaler også årsavgift til staten, disse pengene går inn i felles skatten og fordeles til kommunene. Pengene brukes ikke til veg, kommunen må prioritere annet, som barnehager, eldreomsorg m.m. Bompenger går direkte til statens vegvesen og brukes til utbedring av vegnettet.

Det er lett å bare legge på avgifter og sette opp bomringer. Man må jo bare betale! Parkeringsavgiftene har også tatt helt av. I Oslo betaler vi mye mer som bileier, en i grissgrent strøk. For eksempel i Brønnøysund, der finnes ingen parkeringsavgifter. Folk kan parker hvor de vil, også der de står i veien for andre eller ulovlig i henhold til skilt.  Der er ingen parkeringsvakter til å inndrive bøter.

Parkeringselskapet ONEPARK har nå automatisk registrering ved innkjøring til kjøpesentere, der det som regel er 1 -3 timer gratis parkering. Det fungerer jo fint, man slipper å huske å legge lapp i bilen, eller risikere forenklet forelegg  om man glemmer dette. Det samme gjelder på Oslo lufthavn Gardermoen

Eleven min gikk av på avgang Oslo Lufthavn Gardermoen, i ettertid kom faktura fra ONEPARK på kr 119.00 for opphold i området i mer en 7 minutter. Det kan umulig ta 7 minutter å gå ut av bilen, ta med seg en koffert og kjører ut igjen.

Jeg kontaktet kundeservice hos ONEPARK, møtte en meget arrogant dame som fortalte meg at parkeringsreglene kan leses på skilt før innkjøring, men der er det stans forbudt, så det får ingen med seg før de får faktura i posten.

Dette kaller jeg for overgrep mot bileiere og jeg undres på hvor langt det kan gå før vi får nok?