Mennesket

#MOBILTELEFONBRUK UNDER KJØRING

mobilbruk-i-bil

Hvem er du som utsetter deg selv og andre for stor fare ved å drive med alt annet en å ha fokus på vegen når du kjører bil?

Hele dagen ser jeg sjåfører som sitter bak rattet og tekster, gamer, skraveler i håndholdt mobil. Dette er forbudt (tenker alle vet det!) se trafikkregler,  vegtrafikkloven § 3. Hovedregelen.

Mobil er ikke automobil! Vi blir introverte når vi driver med telefonen, prater eller tekster. Sånn er det bare, det gjelder for alle.

Det finnes mange eksempler på trafikkulykker med hardt skadde og døde forårsaket av ukonsentrerte sjåfører.

Eksempel: En ung mann ser etter sko på nettet (shopping), i det han ser opp er motorsykkelen der, og det smeller. Heldigvis gikk det bra med motorsykkelsjåføren, han som «shoppet» og bråstoppet får mobilen i øyet og har nå mistet synet på det øyet! Karma

Jeg tenker problemet løser seg om konsekvensene ble større. I dag er det kr. 1300 i bot for mobilbruk under kjøring. Kan vi kalle det en konsekvens? det er ingen ting sammenlignet med risikoen dette innebærer.

Problemet løses neppe før bøtene blir vesentlig høyere. Hva med indragning av føreretten en periode på 3 mnd for eksempel.

Hva tenker du om dette kjære medtrafikant?